Joannahuset

 

Danmarks første børne- og ungekrisecenter

Alt for mange børn og unge, der bliver udsat for overgreb og svigt, er nødsaget til at forblive i hjemmet hos deres forældre, eller der hvor de er anbragt, da de ikke ved, hvor de kan søge hen eller kan opholde sig. Hvis de endelig tager beslutningen om at komme væk fra hjemmet, ender de ofte tilfældige steder på gaden, i parker eller hos tilfældige mennesker, de ikke kender særligt godt. 

 

 

En privat non-profit forening står bag Joannahuset 

Foreningen Joannahuset blev stiftet af Socialrådgiver Jette Wilhelmsen den 3. oktober 2017 med det formål at etablere et landsdækkende børne- ungekrisecenter. Igennem sit arbejde som socialrådgiver i offentligt- og privat regi havde Jette erkendt behovet for et børne-ungekrisecenter. 

 

Det er børnenes og de unges hus

Joannahuset er et helt særligt sted indrettet til børn og unge. Der er ingen kontorer i huset, og der kommer ingen voksne i huset, udover dem der arbejder der. Der bliver aldrig skrevet eller talt om børnene og de unge, men talt og skrevet med børnene og de unge.

  

Joannahusets menneskesyn bygger på børn og unges grundlæggende rettigheder og de værdier, som FN´s Børnekonvention er baseret på såsom frihed, åbenhed, rummelighed, medbestemmelse, respekt, tryghed, engagement og ansvarsfølelse.

  

Velkommen!

Her på siden kan du tilgå dine opsparingskonti, samt kort- og lånekonti.

For at finde det bedste svar på dit spørgsmål anbefaler vi, at du forfiner din søgning ved at bruge flere ord.