Skræddersy dit lån hos Ikano Bank

Hos os er der ingen skjulte gebyrer og du kan helt selv bestemme, hvor meget du vil tilbagebetale pr. måned.

Lån op til 300.000 Ansøg online Få hurtigt svar

Se hvad dit lån vil koste


kr

mdr.

Forudsætter betaling med betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på kreditaftaler.

Månedlig betaling

kr. - kr.

% - %
% - %
kr. - kr.
kr. - kr.

iGift eller samboende?

Der er større sandsynlighed for at få bevilliget et lån hvis du ansøger sammen med din samlever eller ægtefælle. Er du gift eller samboende er sandsynligheden for at blive bevilliget til et lån større. Begge ansøgere vil hæfte for lånet og både jeres indtægter og udgifter vil indgå når vi behandler ansøgningen.

OK

Hvornår er et samlelån en god idé?

Har du mange små lån, kan du med fordel samle dem hos én låneudbyder og dermed spare penge på renter og gebyrer. Læs med og forstå konceptet bag samlelån.

Har du gennem tiden samlet en række små og større lån hos forskellige låneudbyder – fx kviklån, sms-lån og lån hos detailhandlere? Det kan være frustrerende at holde styr på de mange kreditorer og betalingsfrister, og ikke nok med det – det er ofte også dyrt at låne penge på den måde.

En løsning på problemet kan være at samle de mange lån under én paraply i et såkaldt samlelån. Det giver overblik over økonomien, og i langt de fleste tilfælde kan du endda spare penge på renter og gebyrer, så du får en lavere månedlig ydelse.

 
Fordele og ulemper ved samlelån

Som med alt andet er der både fordele og ulemper forbundet med samlelån. Dog er der en overvægt af faktorer, der tale for konceptet – nemlig:

Reducering af den månedlige ydelse
Lavere rente
Bedre økonomisk overblik
Hurtigere indfrielse af gæld.
At den månedlige ydelse bliver lavere skyldes først og fremmest, at du kan få en lavere rente, når du låner et større beløb. Udbyderen har nemlig mulighed for at tilbyde dig bedre vilkår, end det er muligt ved små lån. Samtidig giver et samlelån et bedre overblik, fordi du kun skal betale ét sted.

Drømmer du om at indfri din gæld hurtigere, kan du bruge besparelsen i renter og gebyrer på at hæve din månedlige ydelse. Du skal bare være opmærksom på ikke at stramme økonomien så hårdt, at du ikke kan betale dine afdrag – det kan nemlig have alvorlige konsekvenser. Er du nervøs for at presse citronen for hårdt, kan du vælge en bank, der i stedet giver mulighed for ekstra indbetaling på lånet i de måneder, hvor du har flere penge mellem hænderne.

Og apropos valget af bank – her kommer vi nemlig til den største ulempe ved samlelån: Der kan være etableringsomkostninger, når du opretter et samlelån, og du skal være opmærksom på, om udgiften er større end den samlede besparelse. Er den det, er det nemlig ikke en god idé at samle dine lån.

 
Hvilke lån kan du samle?

Når du skal identificere de lån, det kan betale sig at samle i ét fælleslån, skal du kigge på renter og lånevilkår. Realkreditlån og banklån har ofte fordelagtige vilkår, og dem kan det ikke betale sig at lægge sammen. Til gengæld kan der være store besparelser forbundet med at samle mindre lån uden sikkerhed – fx kviklån, sms-lån og forbrugslån optaget hos detailhandlere – det er nemlig her, der for alvor er noget at spare.

Er det en god idé at samle små lån til ét stort lån?

Velkommen!

Her på siden kan du tilgå dine opsparingskonti, samt kort- og lånekonti. 

For at finde det bedste svar på dit spørgsmål anbefaler vi, at du forfiner din søgning ved at bruge flere ord.