Skræddersy dit lån hos Ikano Bank

Hos os er der ingen skjulte gebyrer og du kan helt selv bestemme, hvor meget du vil tilbagebetale pr. måned.

Lån op til 300.000 Ansøg online Få hurtigt svar

Se hvad dit lån vil koste


kr

mdr.

Forudsætter betaling med betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på kreditaftaler.

Månedlig betaling

kr. - kr.

% - %
% - %
kr. - kr.
kr. - kr.

PBS

Har du tilbagevendende regninger, som du fast betaler hver måned, hvert kvartal eller måske en gang om året? Så kan det være smart at tilmelde regningen til Betalingsservice – også kaldet PBS. På den måde foregår det helt automatisk.

Når du får en regning, har du måske bemærket, at der ofte står "Er du træt af rudekuverter? Tilmeld dig Betalingsservice." Og det kan der være mange gode grunde til at gøre. Hvis du tilmelder en regning til Betalingsservice, betaler du nemlig automatisk til tiden. 

Dermed slipper du for at betale regningen manuelt, og du modtager ingen rykkere, fordi du overholder betalingsdatoen. Det kan være relevant at tilmelde mange typer faste udgifter til Betalingsservice så som forsikringer, husleje, internet og mobilabonnement.

Men hvor kommer PBS så ind i billedet, tænker du måske? PBS står for Pengeinstitutternes Betalingsservice. BS og PBS hænger med andre ord uløseligt sammen.

Hvad er PBS?

PBS er leverandøren af det elektroniske betalingssystem, der gør, at du hver måned, hvert kvartal eller årligt automatisk kan betale det, du skylder. Det er selskabet Nets, der i Danmark står for PBS. Nets er også selskabet bag Dankort og MitID.

Når du laver en betalingsserviceaftale i din bank, overfører Nets automatisk det beløb, som regningen løber op på. Og hvis beløbet svinger fra gang til gang, justerer systemet herefter, så du betaler nøjagtigt det, du skal.

Derfor skal du blot sørge for, at der altid er nok penge på den konto, du har valgt, at regningen skal betales fra. Ellers er det ikke sikkert, at betalingen gennemføres.

Hvordan tilmelder jeg en regning til Betalingsservice?

For at sætte en betalingsserviceaftale op i din bank, skal du indtaste forskellige oplysninger. Du skal bruge:

 • PBS nummer/NETS nummer
 •  Debitorgruppenummer
 •  PBS-kundenummer

 

Disse oplysninger er altid at finde på din regning – også kaldet indbetalingskortet. Husk, at du skal betale den første regning manuelt, da selve betalingsserviceaftalen først træder i kraft ved den næste betaling. Du kan altid tjekke din betalingsoversigt, hvis du er usikker på, om din aftale er gået igennem.

 

Hvad koster det at bruge Betalingsservice?

Når en virksomhed tilbyder betaling via Betalingsservice, kan virksomheden vælge at opkræve et gebyr pr. betaling. Det vil altid fremgå af regningen og stå som et PBS-gebyr eller et betalingsservicegebyr.

Du kan til hver en tid afmelde betalingsserviceaftalen igen. Du skal blot være opmærksom på, at det medfører, at regningen ikke længere bliver betalt automatisk, og derfor skal du igen betale den manuelt, hvis du fortsat har udgifter til modtageren.

 
 • Hvad betyder PBS?
  PBS står for Pengeinstitutternes Betalingsservice. Det er selskabet Nets, der i Danmark står for at levere det elektroniske betalingssystem, der gør, at du hver måned/kvartal/år automatisk betaler dine regninger.
 • Hvad er en betalingsserviceaftale?

   

  Det er muligt at tilmelde en regning til Betalingsservice. Dermed laver du en betalingsserviceaftale i din bank. Det gør, at du automatisk betaler for regningen fremover og derfor slipper for at gøre det manuelt.

 • Hvilke regninger kan jeg tilmelde Nets' Betalingsservice?

   

  For at tilmelde en regning til Betalingsservice, kræver det, at afsenderen af regningen anvender servicen. Det fremgår af indbetalingskortet, og i så fald vil der været angivet PBS nr., gr.nr samt PBS-kundenr, som du skal bruge for at oprette aftalen.

Velkommen!

Her på siden kan du tilgå dine opsparingskonti, samt kort- og lånekonti.

For at finde det bedste svar på dit spørgsmål anbefaler vi, at du forfiner din søgning ved at bruge flere ord.