Skræddersy dit lån hos Ikano Bank

Hos os er der ingen skjulte gebyrer og du kan helt selv bestemme, hvor meget du vil tilbagebetale pr. måned.

Lån op til 300.000 Ansøg online Få hurtigt svar

Se hvad dit lån vil koste


kr

mdr.

Forudsætter betaling med betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på kreditaftaler.

Månedlig betaling

kr. - kr.

% - %
% - %
kr. - kr.
kr. - kr.

iGift eller samboende?

Der er større sandsynlighed for at få bevilliget et lån hvis du ansøger sammen med din samlever eller ægtefælle. Er du gift eller samboende er sandsynligheden for at blive bevilliget til et lån større. Begge ansøgere vil hæfte for lånet og både jeres indtægter og udgifter vil indgå når vi behandler ansøgningen.

OK

Hvad koster et nyt køkken?

Næst efter badeværelset er køkkenet det dyreste rum at sætte i stand. Men hvor meget koster et nyt køkken egentlig – og hvordan kan du finansiere det?

Køkkenet spiller en central rolle i vores hjem. Ofte er det omdrejningspunktet for hverdagens samvær, og ved festlige lejligheder bliver det hurtigt samlingspunktet for den uformelle hygge. Derfor drømmer mange boligejere også om et flot og funktionelt køkken, hvor der både kan laves mad og hygges med familie og venner. Desværre er det ikke alle hjem, der har sådan et, og det er her, ønsket om et nyt køkken kommer ind i billedet.

Efter badeværelset er køkkenet det dyreste rum at sætte i stand, og det sætter en naturlig stopper for mange – for hvordan får man råd til drømmekøkkenet?

Hvad koster et nyt køkken?

Prisen for et nyt køkken varierer meget fra hjem til hjem og fra familie til familie. Det er et spørgsmål om materialer, hårde hvidevarer og installation.

Ifølge Videncentret Bolius betaler vi danskere i gennemsnit 95.000 kr. for et nyt køkken inklusive hårde hvidevarer og eventuelle udgifter til opsætning. Det viser en undersøgelse, der blev foretaget i foråret 2021.

Et nyt køkken kan dog fås for under 50.000 kr., skriver Bolius, mens det i den anden ende af skalaen kan løbe op i flere hundrede tusinder kroner.

Uanset hvordan du vender og drejer det, er der tale om mange penge, og det er ikke alle, der har dem på lommen. Det er altså ikke nok at vide, hvad et nyt køkken koster – du skal også finde ud af, hvordan du vil finansiere det.

Finansiering af køkkendrømmen

Hos Ikano Bank ved vi ikke meget om køkkener, men til gengæld er vi eksperter i finansiering.

Drømmer du om et nyt køkken, er det bedste, du kan gøre for at få det økonomiske overblik, at lægge et gennemtænkt og detaljeret budget. Jo bedre du planlægger køkkenrenoveringen på forhånd, og jo mere præcist du kan definere dine ønsker til materialer og hårde hvidevarer – jo mere sikkert bliver dit budget.

Med budgettet i hånden kan du hurtigt se, om du har råd til at finansiere et nyt køkken med din opsparing. Har du ikke det, skal du have et lån, og her er der flere forskellige muligheder – de to mest relevante er:

1) Realkreditlån

2) Privatlån

Et realkreditlån er et lån, der typisk optages i forbindelse med boligkøb. Her bliver der taget pant i boligen som garanti for lånet, og til gengæld kan du nyde godt af en lav rente.

Har du gennem årene afdraget på dit realkreditlån, så der nu er en stor friværdi i boligen, kan du måske finansiere køkkendrømmen med et lån i friværdien. Dog er det kun muligt at låne op til 80 pct. af boligens værdi i et realkreditlån, og etableringsomkostningerne er ofte så høje, at det sjældent kan betale sig at låne mindre end 300.000.

Et privatlån er et lån, du optager i en bank – enten online eller fysisk. Koster dit nye køkken under 300.000 kr., vil det typisk være dette lån, der er mest fordelagtigt. Der er nemlig flere fordele forbundet med privatlånet, og de opvejer til fulde den lidt højere rentesats sammenlignet med et realkreditlån.

Privatlånet er hurtigt og nemt at optage, og hos Ikano Bank er det ikke dyrt i etableringsomkostninger. Samtidig skal du ikke stå skoleret over for din bankrådgiver, når du skal forklare, hvorfor det er så vigtigt med et nyt køkken – hos os bestemmer du nemlig selv, hvad du vil bruge dit lån til.

Velkommen!

Her på siden kan du tilgå dine opsparingskonti, samt kort- og lånekonti. 

For at finde det bedste svar på dit spørgsmål anbefaler vi, at du forfiner din søgning ved at bruge flere ord.