Skræddersy dit lån hos Ikano Bank

Hos os er der ingen skjulte gebyrer og du kan helt selv bestemme, hvor meget du vil tilbagebetale pr. måned.

Lån op til 300.000 Ansøg online Få hurtigt svar

Se hvad dit lån vil koste


kr

mdr.

Forudsætter betaling med betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på kreditaftaler.

Månedlig betaling

kr. - kr.

% - %
% - %
kr. - kr.
kr. - kr.

Renovering af badeværelse - Hvad koster det at renovere et badeværelse?

Man siger, at badeværelset er husets dyreste rum, men hvor meget koster det egentlig at renovere et badeværelse, og hvad er dine muligheder, hvis du ikke selv kan finansiere drømmen?

De fleste ved, at det er både dyrt og tidskrævende at renovere et gammelt badeværelse, men desværre findes der ingen smutveje, hvis du drømmer om et nyt, og prisen er desværre derefter.

Én ting er inventaret, der selvfølgelig koster penge i sig selv - en anden ting er de usynlige detaljer, der gemmer sig bag fliserne.Men hvor langt kan du komme for dine penge, og kan du spare på kronerne, hvis du udfører noget af arbejdet selv?

Vi tager et kig på, hvad det koster at renovere badeværelse og hvilke ting, du skal være opmærksom på, inden du selv tager arbejdshandskerne på.

HVAD KOSTER DET AT RENOVERE ET BADEVÆRELSE?

Det er svært at give en eksakt pris på renovering af badeværelse, da det afhænger af flere forskellige ting, fx rummets placering og størrelse for ikke at nævne ønskerne til inventar, fliser og armaturer. Samtidig er det også et spørgsmål om, hvor vidt det er hele badeværelset, der skal sættes i stand, eller om du kan nøjes med en delrenovering.

Et "nyt" badeværelse behøver ikke at være dyrt, hvis du grundlæggende er tilfreds med dine vægge, gulve og lofter, og installationerne er i orden. Er det tilfældet, kan du nøjes med at udskifte møbler, armaturer og sanitet, og alt efter dine krav til design og kvalitet kan det gøres for 20.000 - 50.000 kr. 

Skal der mere til at modernisere dit badeværelse, kan du overveje, om en delrenovering kan gøre det.

Det kan for eksempel være nedtagning af badekar eller etablering af bruseniche til eksisterende afløb, ligesom både gulv- og vægklinker skiftes - og selvfølgelig også inventar, sanitet og armaturer. Igen spiller dine krav til design og kvalitet en rolle for prisen, og du skal ikke gøre dig mange forhåbninger om at delrenovere dit badeværelse for under 100.000 kr.

Har du sat næsen op efter en totalrenovering, hvor selve indretningen af dit badeværelse ændres, alle installationer optimeres og udskiftes og der lægges varme i gulvet - foruden naturligvis lys, armaturer, sanitet og klinker - så løber prisen hurtigt op på 200.000 - 300.000 kr. Men så får du også et helt nyt badeværelse, indrettet præcis efter dine drømme.

 

Kan du selv renovere dit badeværelse?

Det er en kompliceret affære at sætte et gammelt badeværelse i stand. Der er mange regler, der skal overholdes, ligesom flere af opgaverne udelukkende må udføres af autoriserede håndværkere. Når det er sagt, er der også ting, du selv kan klare, hvis du ikke er bange for at tage arbejdshandskerne på. 

Inden du går i gang, skal du kende reglerne for, hvad du ikke må lave selv:

- En autoriseret elinstallatør skal tage sig af de faste dele af elinstallationerne.

- En autoriseret VVS-installatør skal tage sig af de faste dele af VVS-installationerne.

- En autoriseret kloakmester skal tage sig af næsten alt kloakarbejdet.

Hvad er der så tilbage til dig selv, tænker du måske - og det er ikke meget. Du kan sagtens selv rive det gamle badeværelse ned, og du kan i princippet også selv bygge det nye op, hvis du arbejder på et professionelt niveau.

Badeværelset er en stor investering, og der er så mange ting, der kan gå galt, at de færreste anbefaler gør-det-selv-arbejde i dette rum.

Du kan altså med fordel overlade selve byggearbejdet til professionelle håndværkere, men det betyder ikke, at du skal give afkald på det hele.

Indretnings- og designprocessen er din, og her kan du virkelig lade din kreativitet komme til udtryk, når dit gamle badeværelse skal forvandles til et velværerum, hvor du kan få et pusterum fra dagligdagens travlhed.

 

Læg et budget

Står du overfor en større renovering af dit badeværelse, er det vigtigt at være realistisk i forhold til økonomien. Hvor mange penge har du at gøre godt med, og har du mulighed for at finde flere penge, hvis budgettet skrider?

Som udgangspunk er det en god idé, hvis du har lidt luft i bugettet til uforudsete udgifter. Læg gerne 10-15 procent af det samlede budget oveni, så er du på den sikre side, hvis der dukker uventede omkostninger op, eller hvis du bare beslutter dig for at opjustere kvaliteten undervejs i processen. 
De fleste af os har ikke svært ved at drømme og forestille os det flotteste badeværelse i verden, men det er sjældent realistisk at købe guld for få kroner. Derfor er det vigtigt, at du på forhånd har overvejet, hvad du kan gå på kompromis med, hvis renoveringen af dit badeværelse bliver for dyr.

Måske kan du vælge nogle andre fliser eller møbler, måske kan du droppe de skjulte installationer eller måske behøver du ikke de dyre armaturer, du havde udset dig. 

Hvis du er heldig, behøver du slet ikke at gå på kompromis, men det er en god øvelse at lave, inden du går i gang med projektet, så du ved, hvad du skal gøre, hvis situationen opstår. Det skal gerne være en fornøjelse at renovere dit badeværelse.

Lån til renovering af badeværelse

Badeværelset er et af de vigtigste rum i dit hjem, når det kommer til renovering og istandsættelse. Det er nødvendigt med kvalitetsmaterialer og professionelle håndværkere, og derfor er det et rum, der hurtigt bliver dyrt at sætte i stand.

Hos Ikano Bank hjælper vi vores kunder med at føre deres drømme ud i livet, og derfor tilbyder vi fleksible og individuelt tilpassede lån til renovering af badeværelse - og du bestemmer selv, hvordan pengene skal bruges. 

Du kan blandt andet:

- låne fra 10.000 - 300.000 kr. til at renovere dit badeværelse

- få en løbetid på 1-12 år, så afdragene passer til din økonomi

- have pengene på din konto i løbet af tre hverdage


Vi laver altid en individuel kreditvurdering, når du søger om et lån hos Ikano Bank, men vi kigger ikke på, om din bolig ligger i Hellerup eller Haderslev. Hvis du opfylder de formelle krav, og du har en økonomi, der kan bære lånet, så får du lov at låne penge til dit badeværelse. 

 

Velkommen!

Her på siden kan du tilgå dine opsparingskonti, samt kort- og lånekonti.

For at finde det bedste svar på dit spørgsmål anbefaler vi, at du forfiner din søgning ved at bruge flere ord.