Skræddersy dit lån hos Ikano Bank

Hos os er der ingen skjulte gebyrer og du kan helt selv bestemme, hvor meget du vil tilbagebetale pr. måned.

Lån op til 300.000 Ansøg online Få hurtigt svar

Se hvad dit lån vil koste


kr

mdr.

Forudsætter betaling med betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på kreditaftaler.

Månedlig betaling

kr. - kr.

% - %
% - %
kr. - kr.
kr. - kr.

iGift eller samboende?

Der er større sandsynlighed for at få bevilliget et lån hvis du ansøger sammen med din samlever eller ægtefælle. Er du gift eller samboende er sandsynligheden for at blive bevilliget til et lån større. Begge ansøgere vil hæfte for lånet og både jeres indtægter og udgifter vil indgå når vi behandler ansøgningen.

OK

Hvad koster et nyt badeværelse?

At drømme om et nyt badeværelse koster ikke noget, men så snart drømmene skal realiseres, kan det løbe op. Badeværelset er nemlig det dyreste rum i boligen at renovere eller bygge nyt.

I følge en undersøgelse udført af Videncentret Bolius er badeværelset det dyreste rum i boligen at bygge om. Det skyldes de særlige krav, der stilles, fordi der er tale om et vådrum, samt at der skal mange forskellige håndværkere ind over – som for en dels vedkommende skal være særligt autoriserede. Og det er vigtigt, at du sørger for, at alle regler og love overholdes og styrer uden om sjusk og fejl. Ellers kan det blive meget dyrt at rette op på et senere tidspunkt.

Da løn til håndværkere udgør en stor del af udgifter, vil den samlede pris på realiseringen af projektet afhænge af, hvor travlt der er i byggebranchen, og hvor i landet du befinder dig. Begge dele har nemlig stor betydning for en håndværkers timeløn, og det er måske noget at tage med i overvejelserne omkring timing af renoveringen af badeværelset.

De høje kvadratmeterpriser på badeværelset 

I en undersøgelse fra 2021 nåede Videncentret Bolius frem til, at det i gennemsnit kostede 25.000-30.000 kr. per kvadratmeter at opføre et nyt badeværelse i en nybygning, mens det kostede gennemsnitligt 30.000-35.000 kr. at etablere et nyt badeværelse i et eksisterende hus.

At det er dyrere at lave badeværelset i en allerede eksisterende bolig, skyldes, at der skal trækkes rør og så videre til de nye installationer under hensyn til de andre rum i boligen. Et badeværelse på 2 x 4 meter vil med disse priser koste 200.000-280.000 kr.

Prisen på en renovering af et eksisterende badeværelse varierer ifølge Bolius endnu mere end prisen på at lave et nyt. Det skyldes, at der er stor spændvidde i omfanget af en renovering. Hvis du vil bygge et eksisterende badeværelse om i en grad, så det næsten bliver som nyt, kan det godt overstige 30.000 kr. per kvadratmeter, men på den anden side behøver det ikke at være særligt bekosteligt at give lidt maling og udskifte armaturerne. Piller du fliser ned for at sætte nye op, skal du sørge for vådrumssikring, og det koster. 

 Hvor kan jeg spare?

Hvor meget der skal gøres ved installationerne for at få dit nye badeværelse indrettet, som du ønsker det, er ret afgørende for den samlede pris. Bolius skønner, at omkring halvdelen af udgifterne går til installationer, når der skal laves badeværelse. Fugt og direkte vandsprøjt gør, at man skal være omhyggelig med udførelsen og sikre, at alt er tætnet godt. Derfor kan det også være vanskeligt at bringe prisen på de dele ned ved at udføre arbejdet selv.

Hvis du vil holde prisen nede, kan du bedre spare på fliser, armaturer og inventar. Du drømmer måske om lækre materialer og flot design, men det kan være dyrt, og mindre kan ofte gøre det – i hvert fald hvis det drejer sig om funktionalitet. Skal du for eksempel have sat rigtig mange fliser op, kan en mindre prisforskel per flise godt løbe op, og måske kan du i et vist omfang opsætte glasvæv og male med vådrumsmaling i stedet.

Du har selvfølgelig flere forskellige muligheder for at finansiere dit badeværelse. Hos Ikano Bank kan vi tilbyde dig et privatlån på op til 300.000 kroner afhængig af din økonomiske situation, som altid vurderes på baggrund af en individuel kreditvurdering.

Det er dog helt gratis og uforpligtende for dig at søge om et lån. Dermed kan du finde ud af, hvor meget du kan låne, og om du kan låne nok til at bygge dit drømme badeværelse. Når du på forhånd har lagt et budget for, hvad det kommer til at koste, kan du nemt finde ud af, om du kan finansiere det med et lån fra os.

Hvad koster et nyt badeværelse?

Velkommen!

Her på siden kan du tilgå dine opsparingskonti, samt kort- og lånekonti.

For at finde det bedste svar på dit spørgsmål anbefaler vi, at du forfiner din søgning ved at bruge flere ord.