Se hvad dit lån vil koste

kr
Mdr.
MÅNEDLIG BETALING -
VARIABEL DEBITORRENTE -
ÅOP -
SAMLEDE KREDITOMKOSTNINGER -
SAMLET BETALING -

Forudsætter betaling med betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på kreditaftaler.

Hvad koster en tilbygning til huset?

Vokser familien, har du en pladskrævende hobby eller trænger du bare til mere luft omkring dig i hjemmet?

Måske en tilbygning er løsningen, men hvad kan sådan noget koste? Måske føler du eller din familie, at der er brug for lidt flere kvadratmeter i boligen. Det kan der være mange grunde til, og en løsning kan være at se sig om efter en større bolig – men det er en stor beslutning at tage.

Hvis du ellers har det godt i din nuværende bolig og trives i lokalområdet, kan det være mere fornuftigt at bygge ud frem for at flytte til nyt. Brancheorganisationen Danske Boligarkitekter peger på to tommelfingerregler, der er værd at tage med i betragtning, når du overvejer, om du skal bygge til din nuværende bolig: - Jo flere kvadratmeter tilbygningen er på, des lavere bliver prisen per kvadratmeter. - Jo højere boligpriserne er i området, des bedre kan det betale sig at bygge ud.

Og så er det ofte nemmere at få tilladelse til at lave en udbygning i stueplan end at få lov at bygge en 1. sal på huset. Men husk, at en udbygning tager noget af pladsen fra have og omgivelser, og tænk grundigt over at bevare harmonien i bygningen – også set udefra.

Hvad koster en tilbygning?

Prisen på en tilbygning varierer meget, da den både afhænger af størrelsen og af de materialer, du vil bruge, om der involveres en dyr arkitekt, hvilket niveau håndværkerlønningerne ligger på aktuelt i dit geografiske område og om du skal have badeværelse og/eller køkken i tilbygningen.

Videncentret Bolius oplyser en gennemsnitspris på 20.000-24.000 kr. per kvadratmeter (ajourført i 2021), men understreger netop, at mange faktorer påvirker prisen for det enkelte byggeprojekt. Et køkken eller et badeværelse kan i sig selv koste 200.000 kr., og de peger også på, at eksempelvis valget af gulvbelægning og tagets konstruktion og materiale har stor betydning for den samlede pris.

Hos Bolius gør man desuden opmærksom på, at en tilbygning i forlængelse af den eksisterende bolig ofte vil være billigere at opføre end en tilbygning, der står vinkelret på. Med en vinkelret tilbygning bliver tagkonstruktionen nemlig typisk mere kompleks – og alt andet lige bliver det dyrere for hvert hjørne, der er på tilbygningen.

DIN INVOLVERING OG DIT ANSVAR

I Danmark udgør lønnen til håndværkerne en relativt stor del af det samlede budget sammenlignet med mange andre lande med et lavere lønniveau, men håndværkernes priser varierer med travlheden i branchen. Visse dele af projektet kan du måske selv klare, hvis du har hænderne skruet rigtigt på, og dermed kan du spare noget på den konto.

Husk desuden, at du skal overholde bygningslov og bygningsreglement i forbindelse med dit byggeprojekt. Det er nemlig dig som husejer, der har ansvaret for, at forholdene på din ejendom er lovlige og ligger inden for reglerne.

Du skal stort set altid have en byggetilladelse fra kommunen, når du vil lave en tilbygning. Er der tale om et stort projekt, bør du tænke på at få en form for rådgiver og entreprisestyring på sagen. Det vil koste noget, men kan spare dig for problemer og uforudsete udgifter undervejs.

Og ja – så er der naturligvis finansieringen. Vi rådgiver ikke om byggeri, men til gengæld låner vi dig gerne penge til projektet. Du kan låne op til 300.000 kr. uden at stille sikkerhed, og det er hurtigt og let at ansøge online på ikanobank.dk

  • Hvad koster det typisk at bygge til?

    Ifølge Videncentret Bolius (2021) ligger prisen for en tilbygning til en eksisterende bolig typisk på 20.000-24.000 kr. per kvadratmeter. Mere komplekse konstruktioner og dyre materialer vil trække prisen op, men jo større areal, tilbygningen er på, des lavere bliver kvadratmeterprisen.

  • Kan jeg låne til en tilbygning?

    Ja, hos Ikano Bank kan du låne op til 300.000 kr., som du frit kan bruge til eksempelvis en mindre tilbygning. Du søger nemt via hjemmesiden og får hurtigt svar, så du ved, om du kan sætte projektet i gang

  • Kræver det tilladelser at bygge til et eksisterende hus?

    Ja, du skal ifølge Videncentret Bolius' oplysninger næsten altid søge om byggetilladelse hos kommunen, når du vil bygge til. Desuden skal bygningsreglementet overholdes.