Skræddersy dit lån hos Ikano Bank

Hos os er der ingen skjulte gebyrer og du kan helt selv bestemme, hvor meget du vil tilbagebetale pr. måned.

Lån op til 300.000 Ansøg online Få hurtigt svar

Se hvad dit lån vil koste


kr

mdr.

Forudsætter betaling med betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på kreditaftaler.

Månedlig betaling

kr. - kr.

% - %
% - %
kr. - kr.
kr. - kr.

iGift eller samboende?

Der er større sandsynlighed for at få bevilliget et lån hvis du ansøger sammen med din samlever eller ægtefælle. Er du gift eller samboende er sandsynligheden for at blive bevilliget til et lån større. Begge ansøgere vil hæfte for lånet og både jeres indtægter og udgifter vil indgå når vi behandler ansøgningen.

OK

Hvad koster jordvarme, og hvordan kan jeg finansiere løsningen?

Gør noget godt for dit varmebudget og klimaet på samme tid ved at gå over til jordvarme, hvis du har oliefyr eller lignende.

Det er ikke helt billigt, men du kan låne pengene hos os.


Et jordvarmeanlæg er en varmepumpe, der trækker varmeenergi ud af jorden og omsætter den til boligopvarmning. Rent praktisk kræver det, at du får gravet slanger ned i jorden og samtidig får opsat en omveksler og pumpe, der sender varmen rundt i dine radiatorer.

Ifølge Videncentret Bolius er det muligt at skære halvdelen af de årlige varmeudgifter bort ved at skifte fra de mest uøkonomiske varmekilder til jordvarme. For selvom anlægget bruger strøm, så producerer det fem gange så meget energi, som det forbruger.

Ikke alle kan få jordvarme

Det er ikke alle boliger, der egner sig til jordvarme, og visse steder vil det ikke være praktisk muligt. Først og fremmest kræver det, at der er radiatorer eller gulvvarme med væske i.

Varmeenergien fra jorden veksles nemlig til varmt vand, der kan cirkulerer i husets varmeanlæg. For at kunne holde på varmen i huset med jordvarme – også i de koldeste vintermåneder – skal det være godt isoleret.

Fremløbshastigheden i anlægget er nemlig mindre ved jordvarme, end hvis du for eksempel fyrer med olie. Derfor er der en grænse for, hvor hurtigt du kan bringe varme ud i radiatorerne. Sidst men ikke mindst er et traditionelt jordvarmeanlæg ret pladskrævende.

Ifølge Energistyrelsen kan du regne med at skulle have lagt slanger ud i en meters dybde i et område på 300 kvadratmeter for at kunne varme et typisk dansk parcelhus op. Der er dog mulighed for gå i dybden i stedet for i bredden, men den løsning er af forskellige grunde ikke nær så brugt her i landet.

Pris og finansiering af jordvarmeanlægget

Som du næsten kan gætte, vil der være tale om en udskrivning af en vis størrelse, når et jordvarmeanlæg skal etableres.

Et prisoverslag fra Videncentret Bolius siger 100.000-200.000 kr. (2020) for at få etableret jordvarme i et gennemsnitligt parcelhus i Danmark. Hvis du ikke har radiatorer eller gulvvarme med væske i, skal du også have installeret det, og måske skal du have efterisoleret huset, før den nye varmekilde fungerer ordentligt.

Sørg for at få lavet et realistisk og rummeligt budget med alle udgiftsposterne, inden du finder finansiering og hyrer håndværkere, så du sikrer dig, at der er overensstemmelse mellem projektet og din økonomi.

Pengene kan du låne hos Ikano Bank. Du kommer langt for de 300.000 kr., du maksimalt kan låne, og det er simpelt og hurtigt at ansøge – det foregår online. Med et lån hos Ikano Bank kan du komme hurtigt i gang med at realisere dit eget bidrag til den grønne omstilling.

Samtidig kan det også være en god forretning på lang sigt at skifte til jordvarme – ifølge Videncentret Bolius betyder besparelsen på varmebudgettet, at mange jordvarmeanlæg kan tjene sig selv ind på 10 år. Og måske er der statslige puljer og tilskudsordninger, som du kan få adgang til, så din egen etableringsudgift bliver mindre.

  • Hvordan fungerer jordvarme?
    Jordvarme fungerer ved at trække varmeenergi ud af jorden og via en omveksler lave det om til varmt vand, der pumpes ud i husets radiatorer. Der skal derfor graves slanger ned i en meters dybde under et større jordareal.
  • Kan alle få jordvarme?
    Nej. Det vil ikke være alle, der har plads til slangerne i jorden. Desuden kræver denne varmekilde, at der er radiatorer eller gulvvarme med væske i, og at huset er velisoleret.
  • Hvad koster det typisk at etablere jordvarme`?
    Ifølge Videncentret Bolius kostede det i 2020 typisk 100.000-200.000 kr. at få etableret jordvarme i et gennemsnitligt dansk parcelhus.

Velkommen!

Her på siden kan du tilgå dine opsparingskonti, samt kort- og lånekonti.

For at finde det bedste svar på dit spørgsmål anbefaler vi, at du forfiner din søgning ved at bruge flere ord.