Skræddersy dit lån hos Ikano Bank

Hos os er der ingen skjulte gebyrer og du kan helt selv bestemme, hvor meget du vil tilbagebetale pr. måned.

Lån op til 300.000 Ansøg online Få hurtigt svar

Se hvad dit lån vil koste


kr

mdr.

Forudsætter betaling med betalingsservice. Der er 14 dages fortrydelsesret på kreditaftaler.

Månedlig betaling

kr. - kr.

% - %
% - %
kr. - kr.
kr. - kr.

iGift eller samboende?

Der er større sandsynlighed for at få bevilliget et lån hvis du ansøger sammen med din samlever eller ægtefælle. Er du gift eller samboende er sandsynligheden for at blive bevilliget til et lån større. Begge ansøgere vil hæfte for lånet og både jeres indtægter og udgifter vil indgå når vi behandler ansøgningen.

OK

Brugt elbil – kan det betale sig eller skal jeg købe ny?

Hvis du sørger for at sikre dig, at din brugte elbil er i god stand, kan det sagtens betale sig at købe den brugt frem for helt ny.

Vil du spare nogle penge på dit køb af elbil, kan det være en god idé, at du køber den brugt. Når du køber en bil brugt, er der dog altid en masse detaljer, du skal forholde dig til, så du er sikker på, at du gør et godt køb. 

Når du køber en elbil brugt, skal du ifølge forbrug.dk, der er en hjemmeside ejet af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, selvfølgelig først og fremmest tjekke alle de ting, du også ville tjekke, hvis du købte en benzin- eller dieselbil brugt. 

Du bør altså gennemgå bilen udvendigt for at se, om der er skrammer, ridser eller steder, hvor lakken har en anden farve. Alt der kan tyde på skader. Du skal selvfølgelig også tjekke bilen indvendigt for at sikre, at opvarmning af bilen, aircondition og lignende virker. 

Derudover bør du også undersøge, om den nuværende ejer har gæld i bilen. Det kan du gøre på tinglysning.dk, hvor du skal oplyse bilens stelnummer. Det er ikke nok at bruge registreringsnummeret. Endelig skal du selvfølgelig sikre dig, at bilen har været til syn og er blevet godkendt. Du kan eventuelt kræve at få udarbejdet en brugtbilsattest på bilen, hvis den ikke allerede er lavet, så du er sikker på, at bilen er i god stand. 

 Batteriet er afgørende for en elbils værdi

Der er dog også en række detaljer, du skal være særligt opmærksom på, når du gerne vil købe en brugt elbil. Det er ifølge bilbasen.dk først og fremmest, hvilken form for batteri der er i bilen, om batteriet virker ved fuld hastighed, og hvor lang rækkevidden på batteriet er. 

Kapaciteten for en elbils batteri falder med tiden. Ifølge Bilbasen.dk siger tommelfingerreglen, at en elbil kan køre cirka 4% kortere per år. Monta.com/dk fortæller dog, at det tal falder til 1,6%, hvis den tidligere ejer har passet godt på bilen og sørget for at oplade den, når der var brug for det. Det vil derfor være svært for dig selv at finde ud af, hvad batteriets kapacitet og dermed også bilens rækkevidde egentlig er. 

Der findes forskellige metoder til at tjekke, hvad kapaciteten på et batteri reelt er. Det er dog ikke alle værksteder, der har udstyret til det, men det kan betale sig for dig at finde et, der har, så du kan få det undersøgt, inden du køber bilen. 

 
Tjek produktionsår samt om bilen har vandafkøling

Udover batteriet er det ifølge Bilbasen.dk vigtigt, at du tjekker, at elbilen har vandafkøling. Afkøling med vand er nemlig med til at give batteriet en længere levetid. Teslas biler bruger alle vandafkøling, og der har man observeret, at deres batterier holder længere end elbiler, der bruger luftafkøling. 

Ifølge monta.com/dk bør du også være opmærksom på, hvilket år bilen blev produceret. Elbiler bruger en avanceret teknologi, der hele tiden bliver udviklet. Jo nyere en elbil du køber, des nyere er teknologien også. Det betyder ikke, at du ikke sagtens kan købe en ældre elbil. I det tilfælde skal du bare være opmærksom på, at den ikke har en lige så lang rækkevidde, og at den er længere tid om at lade op end en nyere bil.

Brugt elbil – kan det betale sig, eller skal jeg købe nyt?

Velkommen!

Her på siden kan du tilgå dine opsparingskonti, samt kort- og lånekonti. 

For at finde det bedste svar på dit spørgsmål anbefaler vi, at du forfiner din søgning ved at bruge flere ord.