Budget

Har du brug for et overblik over dine faste udgifter, så du ved, hvor mange penge du har tilovers, når alt det nødvendige er betalt? En løsning kan være at oprette en budgetkonto i din bank.

En budgetkonto kan være til stor hjælp, når det kommer til at overskue din privatøkonomi og dit rådighedsbeløb. Uanset om du har få eller mange penge at gøre med hver måned, vil en budgetkonto give dig et reelt billede af, hvor mange penge du har til rådighed, når alle faste udgifter er betalt. En budgetkonto vil desuden sikre, at du har nok penge til at dække dine faste udgifter hele året – også de udgifter hvis eksistens du måske har glemt, fordi de kun opkræves én gang om året.

Med en budgetkonto lægger du penge til side hver måned, og på den måde undgår du også, at en regning kommer bag på dig og vælter din økonomi, fordi du pludselig skal hoste op med et stort beløb.

Hvad er en budgetkonto?

En budgetkonto er en ekstra konto, du kan oprette i din bank. Budgetkontoen kan fungere som et supplement til dine øvrige konti som eksempelvis din lønkonto og din opsparingskonto.  Når du har en budgetkonto, kan du hver måned overføre et fast beløb fra din lønkonto.

Du kan regne beløbet ud ved at lægge alle dine faste udgifter sammen og dividere med 12 måneder. Dermed får du et gennemsnit af dine faste udgifter fordelt på hele året.

Fem fordele ved en budgetkonto

Der er mange fordele ved en budgetkonto – for eksempel:

 • Du er sikker på, du har penge nok til dine faste udgifter hver måned hele året rundt.

 • Når beløbet står på en budgetkonto, kommer du ikke til at bruge af pengene, som du måske ville gøre, hvis de lå frit tilgængeligt for dig på din lønkonto.

 • Du kan nemt oprette en automatisk månedlig overførsel fra din lønkonto til din budgetkonto, der svarer til alle dine faste udgifter. Hvis du sætter overførslen til den dato, du får din løn, når du nærmest ikke at registrere pengene, før de er væk igen.
 • Du får et bedre overblik over dit rådighedsbeløb – altså hvor mange penge du kan bruge til biografture, frisør og andet sjovt.
 • Det er muligt at oprette automatiske betalingsaftaler på din budgetkonto for alle dine regninger. Dermed kører budgetkontoen helt automatisk, når først betalingsaftalerne og den faste overførsel fra din lønkonto er sat op.
 • Hvad er en budgetkonto?

   

  En budgetkonto er en ekstra konto, du kan oprette i din bank. Se den som et supplement til din lønkonto. Med en budgetkonto får du styr på dine faste udgifter, så du har penge nok til at betale dine regninger hele året rundt.

 • Hvad er fordelen ved at lægge et budget?
  Det giver god mening at lægge et budget, uanset om du har en lav eller høj indkomst. Med et budget får du styr på alle dine udgifter, og du kan nemt se, om det er muligt at spare et sted, så du får råd til de ting, du drømmer om.
 • Hvordan lægger man et budget?
  For at lægge et godt og brugbart budget skal du notere din indkomst og alle dine udgifter. Noter både de faste udgifter som husleje, forsikringer, transport, internet og så videre såvel som de variable udgifter som ferie og frisør.

Velkommen!

Her på siden kan du tilgå dine opsparingskonti, samt kort- og lånekonti. 

For at finde det bedste svar på dit spørgsmål anbefaler vi, at du forfiner din søgning ved at bruge flere ord.