Ikano Bank klar med opsparingsprodukter

Med nye opsparingsprodukter i porteføljen bevæger Ikano Bank sig nu for alvor ind på det traditionelle bankmarked. Fra d. 17. marts er banken klar med fire nye produkter til opsparingsglade danskere.

D. 17. marts bliver Ikano Bank endnu mere bank end tidligere. Ud over låneydelser vil banken nu også hjælpe danskerne med at spare op.

”Vi ser vores nye opsparingsprodukter som et yderligere og vigtigt skridt i retning mod at blive en bank for de mange mennesker. Vores mål er at dække almindelige behov for almindelige danskere samtidigt med, at vi fortsat er en bank med fuld fokus på fairness, simple produkter og convenience,” fortæller direktør Jesper F. Schmidt, Ikano Bank.

Siden 1978 har Ikano Bank hjulpet danskere med finansiering af alt fra møbler til gør-det-selv udstyr, fladskærme samt andre forbrugsgoder, og dansk erhvervsliv har med Ikano Bank fået adgang til leasing af maskiner, udstyr og biler. I 2010 lancerede Ikano Bank sig som en mere traditionel bank og udvidede sine produkter med almindelige lån til privatpersoner.

Danskerne går efter konkurrencedygtige renter

Sidste år kunne Ikano Bank fortælle, at flere danskere ville spare mere op. Det viste en undersøgelse fra MyResearch. Undersøgelsen konkluderede bl.a., at lidt over 20 % af danskerne forventede at spare flere penge op i 2013.
”Danskerne vil spare mere op, og derfor er det helt naturligt, at vi kommer på markedet med ukomplicerede opsparingsprodukter, der med en rentesats i den gode ende af markedet er konkurrencedygtig,” siger Jesper F. Schmidt.

Ikano Bank har også ved slutningen af sidste år undersøgt, hvad der motiverer danskerne til at oprette en opsparingskonto. Af de adspurgte i alderen 18 til 70 år svarer 61 %, at konkurrencedygtige renter er en vigtig parameter, mens 51 % også peger på, at banken ikke må opkræve gebyr for oprettelsen. 26 % fremhæver, at en motivationsfaktor for at oprette en opsparingskonto er, at kontoen kan oprettes online.

De nye indlånsprodukter introduceres under navnene Sparkonto Fri og Sparkonto Fast 1, 2 og 3. For alle produkter gælder, at de er baseret på et enkelt og gennemskueligt setup. Jesper F. Schmidt forklarer:

”Kunden opretter selv opsparingsprodukterne på vores hjemmeside, og man kan komme i gang med at spare op uden først at skulle en tur ned forbi banken.  Man kan ikke få betalingskort, betalingsservice, lønkonto eller lignende tilknyttet, til gengæld – og netop derfor – kan vi tilbyde en af markedets bedste renter.”

Sparkonto Fri er en opsparingskonto med variabel rente, som kunderne frit kan hæve og indsætte penge på. Ikano Bank Sparkonto Fast er en opsparingskonto med fast rente og fast løbetid. Sparkonto Fast fås med 1, 2 eller 3 års bunden løbetid. Jo længere tid, kunden binder pengene, des bedre rente. Minimum indbetaling for Sparkonto Fast er 25.000 kr. pr. konto

Ikke så meget bank-bøvl

Med de nye produkter vil Ikano Bank gøre en forskel.

”Som private forbrugere vil vi både udleve vores drømme og spare op. Med vores udlånsprodukter skaber vi rammen for at gøre drømmene til virkelighed, og med vores nye opsparingsprodukter giver vi mulighed for, at danskerne kan spare op til nogle af markedets bedste renter. Mere bøvlet behøver det ikke være at drive sund bankforretning,” siger Jesper F. Schmidt.

Med lanceringen af de fire nye opsparingsprodukter håber Ikano Bank, at danskerne allerede inden for produkternes første leveår vil betro banken en pæn andel af sin opsparing.

Fakta om produkterne

Sparkonto Fri

 •  Kunden får 0,8 % i rente
 • Kunden bestemmer selv, hvor meget han/hun vil sætte ind på kontoen (op til 10 mio. kr.)
 • Kunden kan indsætte og hæve på kontoen, når det passer ham/hende via netbank
 • Rentetilskrivning: Årligt 31. december

Sparkonto Fast 1, 2 eller 3 år

 • Rente ved 1 års binding: 1,4 %
 • Rente ved 2 års binding: 1,65 %
 • Rente ved 3 års binding: 2,0 %
 • Kunden skal minimum indsætte 25.000 kr. på kontoen, og kan maksimum indsætte

10 mio. kr.

 • Kunden kan indsætte penge på kontoen i 30 dage fra kontoen er oprettet
 • Indestående på kontoen er bundet i henholdsvis 1, 2 eller 3 år fra den dag kontoen oprettes.
 • Bindingsperioden kan ikke ændres, men indestående kan hæves mod betaling af dekort.

Ikano Bank er omfattet af den svenske indskydergarantiordning 
(Sv: insättningsgarantin). Ikano Banks filial i Danmark har endvidere tilsluttet sig den danske Garantifond for indskydere og investorer, som dækker i det omfang, den danske ordning yder en bedre dækning end den svenske ordning.

Om Ikano Bank

Ikano var oprindeligt en del af IKEA, stiftet af Ingvar Kamprad. I 1988 blev Ikano en uafhængig gruppe af virksomheder ejet af Kamprad-familien.
Ikano Bank Danmark er en filial af Ikano Bank AB (publ), Sverige.

Ikano Banks kerneforretningsområde er salgsfinansiering til detailhandlen, forbrugslån til privatkunder samt leasingløsninger til erhvervslivet.

Banken er særdeles aktiv hos detailhandlen, og blandt bankens største samarbejdspartnere kan nævnes IKEA, Magasin, BAUHAUS, H&M samt flere andre danske detailvirksomheder.
Ikano Bank har mere end 30 års erfaring med finansiering til privatkunder i Danmark og tilbyder i dag lån, kreditkort og indlån direkte til danske kunder.

Den 2. januar 2009 blev fem Ikano selskaber i Norden fusioneret og ændrede i den forbindelse navn til Ikano Bank. Ikano Bank er et selskab i Ikano Gruppen, der ejes af familien Kamprad. Ikano Gruppen er opdelt i fem forretningsområder, der dækker hovedaktiviteterne finansiering, forsikring, fast ejendom, detailhandel og kapitalforvaltning.

Yderligere information, kontakt venligst
Jesper F. Schmidt, direktør, Ikano Bank
Mail: jfs@ikano.dk
Mobil: 28 45 66 35

 

Velkommen!

Her på siden kan du tilgå dine opsparingskonti, samt kort- og lånekonti.

For at finde det bedste svar på dit spørgsmål anbefaler vi, at du forfiner din søgning ved at bruge flere ord.