Sådan får I råd til jeres bryllup

Beregn prisen på jeres bryllup

Hvis I har planer om et lidt mere traditionelt bryllup i et fint festlokale og med en overdådig middag, skal I tage højde for et helt andet budget, end hvis I planlægger et lidt mere enkelt arrangement. Men uanset hvordan jeres drøm ser ud, er der flere områder I kan spare penge på og dermed få det til at gå op til sidst.

  • Tøj: I vinterperioden plejer de fleste brudekjoleforretninger at have udsalg – da kan man være heldig at gøre et kup. Man kan også finde brugt bryllupstøj - både til bruden og til gommen - i genbrugsbutikker og på nettet.
  • Blomster: Hvis I ved, hvor meget I har tænkt jer at bruge på brudebuket og blomster, så gå hen i en blomsterforretning og spørg, hvad I kan få for pengene. Mange buketter koster ikke mere end et par hundrede kroner. Hvis I fx har planer om at have et udendørsbryllup, kan det jo være smukt med en vild markbuket, I selv har plukket.
  • Ringe: Også her er der udsalg, Black Friday- eller andre tilbud, hvor man kan finde de helt rigtige ringe til en lavere pris. Hvis I har noget gammelt guld derhjemme, I ikke bruger, kan I tage det med, når I bestiller ringene, og bruge det som delbetaling.
  • Festlokale: Det bliver selvfølgelig allerbilligst, hvis I har adgang til et sted, der er helt gratis - fx. i haven. Men så skal I huske at tænke på vejret. Er der plads til alle, hvis I er nødt til at være indendørs? Er der plads til et partytelt i haven? Hvis I ikke har adgang til et sted gratis, kan I spare mange penge ved at sammenligne festlokaler – lokaler uden for byen er ofte billigere. På kommunens hjemmeside kan I finde både slotte og herregårde, der lejes ud. Nogle gange kan prisen variere afhængigt af hvilken dag, det er - måske skrues prisen lidt i vejret  i den "typiske bryllupssæson". Det kan også være en god ide at undersøge forsamlingshuse og kursusejendomme.
  • Mad: Der er forskellige måder at begrænse udgifterne til mad på. Det allerbilligste er jo at lave al mad selv, men I kan også spare en del penge ved selv at lave dele af menuen. Skal I have bryllupskage? Så kan I måske springe over desserten? Det kan være en idé med almindelige portionslagkager frem for en decideret bryllupskage. Hvis I vil, kan I dekorere dem lidt ekstra.
  • Bryllupsrejse: Husk, at det er helt i orden at ønske sig et bidrag til bryllupsrejsen i bryllupsgave. Hvis I har is i maven, kan I måske finde en afbudsrejse. 

  • Husk også at bede venner og familie om hjælp – og ikke mindst at udnytte jeres kontakter. Måske kender I en fotograf, musiker, blomsterhandler eller konditor, der kan bidrage til festen? Hvis ikke gratis, så til en nedsat pris.

Velkommen!

Her på siden kan du tilgå dine opsparingskonti samt kort- og lånekonti

For at finde det bedste svar på dit spørgsmål anbefaler vi, at du forfiner din søgning ved at bruge flere ord.