Sådan får I råd til jeres bryllup

Beregn prisen på jeres bryllup

Hvis I har planer om et lidt mere traditionelt bryllup i et fint festlokale og med en overdådig middag, skal I tage højde for et helt andet budget, end hvis I planlægger et lidt mere enkelt arrangement. Men uanset hvordan jeres drøm ser ud, er der flere områder I kan spare penge på og dermed få det til at gå op til sidst.

  • Tøj: I vinterperioden plejer de fleste brudekjoleforretninger at have udsalg – da kan man være heldig at gøre et kup. Man kan også finde brugt bryllupstøj - både til bruden og til gommen - i genbrugsbutikker og på nettet.
  • Blomster: Hvis I ved, hvor meget I har tænkt jer at bruge på brudebuket og blomster, så gå hen i en blomsterforretning og spørg, hvad I kan få for pengene. Mange buketter koster ikke mere end et par hundrede kroner. Hvis I fx har planer om at have et udendørsbryllup, kan det jo være smukt med en vild markbuket, I selv har plukket.
  • Ringe: Også her er der udsalg, Black Friday- eller andre tilbud, hvor man kan finde de helt rigtige ringe til en lavere pris. Hvis I har noget gammelt guld derhjemme, I ikke bruger, kan I tage det med, når I bestiller ringene, og bruge det som delbetaling.
  • Festlokale: Det bliver selvfølgelig allerbilligst, hvis I har adgang til et sted, der er helt gratis - fx. i haven. Men så skal I huske at tænke på vejret. Er der plads til alle, hvis I er nødt til at være indendørs? Er der plads til et partytelt i haven? Hvis I ikke har adgang til et sted gratis, kan I spare mange penge ved at sammenligne festlokaler – lokaler uden for byen er ofte billigere. På kommunens hjemmeside kan I finde både slotte og herregårde, der lejes ud. Nogle gange kan prisen variere afhængigt af hvilken dag, det er - måske skrues prisen lidt i vejret  i den "typiske bryllupssæson". Det kan også være en god ide at undersøge forsamlingshuse og kursusejendomme.
  • Mad: Der er forskellige måder at begrænse udgifterne til mad på. Det allerbilligste er jo at lave al mad selv, men I kan også spare en del penge ved selv at lave dele af menuen. Skal I have bryllupskage? Så kan I måske springe over desserten? Det kan være en idé med almindelige portionslagkager frem for en decideret bryllupskage. Hvis I vil, kan I dekorere dem lidt ekstra.
  • Bryllupsrejse: Husk, at det er helt i orden at ønske sig et bidrag til bryllupsrejsen i bryllupsgave. Hvis I har is i maven, kan I måske finde en afbudsrejse. 

  • Husk også at bede venner og familie om hjælp – og ikke mindst at udnytte jeres kontakter. Måske kender I en fotograf, musiker, blomsterhandler eller konditor, der kan bidrage til festen? Hvis ikke gratis, så til en nedsat pris.

Flere tips til jeres bryllup

Prøv vores bryllupsberegner

Hvad kommer jeres bryllup til at koste? 

Med vores bryllupsberegner kan I hurtigt beregne et estimat for jeres drømmebryllup. I kan herefter tilpasse estimatet, så det passer mere præcist med jeres faktiske udgifter ved brylluppet. 

Prøv beregneren
Tips til at få råd til dit bryllup

Hvilket bryllup passer til jer?

Et bryllup kræver meget planlægning. Ikke bare praktisk men også budgetmæssigt. Det er svært at definere det perfekte bryllup, da det er individuelt fra person til person. Vi har defineret fire typiske bryllupper: Hvilket bryllup passer bedst til jer?

Læs mere

Velkommen!

Her på siden kan du tilgå dine opsparingskonti, samt kort- og lånekonti. 

For at finde det bedste svar på dit spørgsmål anbefaler vi, at du forfiner din søgning ved at bruge flere ord.